אגרת ראש המועצה לפתיחת שנת הלימודים

תושבי ותושבות המועצה,
נראה לי שאין אחד שדמיין לפני שנה, בזמן שהארץ סערה וגעשה שנהיה במצב הנוכחי. זהו מצב קיצון בו מדינת ישראל נאבקת שוב על ריבונותה, גבולותיה ולא פחות חשוב על צביונה. זהו מצב קיצון בו יש עדיין 108 חטופים וחטופות בשבי החמאס בעזה ועשרות אלפי תושבי הגליל וחלק מתושבי עוטף עזה עקורים בארצם.
זו מציאות הזויה שמחייבת אותנו להתמודדות יום יומית עם שאלות ערכיות מן המעלה הראשונה.
מ.א. רמת הנגב פעלה מאז ה- 7.10 להיות בית לכל אלה שהיו זקוקים לך וכך יהיה גם בשנת הלימודים הקרובה. פתיחת שנת לימודים היא סוג של חג לא רשמי במדינת ישראל. פתיחת שנת לימודים מסמלת את גדילה וצמיחה, התחדשות והתפתחות. אולם השנה החג הזה מהול בעצב גדול בשל אחינו ואחיותינו החטופים בעזה ומשפחותיהם ובשל מאות החללים שהקריבו את חייהם ואלפים שנפצעו בנפשם ובגופם.
השנה נפתח את שנת הלימודים, כאשר במהלך היום המועצה ובתי הספר שבתחומה, יפסיקו את הפעילות השוטפת כאות הזדהות עם החטופים ומשפחותיהם.
ציון הפעילות תהיה מעשה של סולידריות עם החטופים ומשפחותיהם ולהזכיר לעצמנו שהחיים לא חזרו באופן מלא למסלולם בזמן שכל כך הרבה דברים מצפון ועד הדרום אינם חזרה לשגרה.
אעריך מאוד אם תמצאו גם אתם במהלך היום זמן לעצור את הפעילות השוטפת המתוכננת כמעשה של הזדהות עם אלה שחייהם סטו ממסלולם בישובים ובהקהילה.
כל מחלקה במועצה וכל מוסד חינוכי ברמת הכיתה או המשרד (בהתאמה), ימצאו גם הם את הדרך והזמן לעצור את פעילותם באופן שיפסיק את שגרת היום. זה יהיה מעשה קטן אך חשוב להזכיר לכולנו עד כמה זו לא פתיחת שנת לימודים רגילה. זו תהיה הזדמנות לכולנו לזכור עד כמה המציאות שלנו שבירה, ועד כמה עבור רבים זו מציאות שהפכה לסיוט מתמשך.
אני מאחל לכולנו פתיחת שנת לימודים מוצלחת ושנזכה במהרה לראות את כולם, החיים למשפחותיהם והמתים לקבורה בביתם.
בברכה,
ערן דורון
ראש המועצה