עדכון ראש המועצה לתושביםֹֹ- כשהאישי והלאומי מתחברים

עדכון תושבים- כשהאישי והלאומי מתחברים
תושבות ותושבים יקרים,
אנחנו מצויים כבר חודש וחצי במלחמה על הבית והמערכה עוד רחוקה מלהסתיים.
ככל שהמלחמה מתקדמת יש מחירים כבדים ודאגה גדולה לשלומם של לוחמנו, השבויים והנעדרים. ויחד עם זאת, אנו חוזרים צעד אחר צעד לשגרה.
נכון לרגע זה אין שינוי במצבת המפונים במועצה וטרם התקבלו החלטות לגבי קליטה נוספת של מפונים וקהילות ליישובי המועצה. לצערי זו לא תהיה הפעם הראשונה שאין הלימה בין פרסומים בתקשורת לבין המציאות. זה נובע מכך שהמציאות מאד מורכבת ודורשת דיוק רב, לעומת הקצב שהתקשורת פועלת.
המועצה ויישוביה פעלו ללא דופי מראשית המלחמה, וזכינו להערכה רבה מצד המפונים ויישובם, צה״ל ומשרדי הממשלה, אך ברור שיש גם מחירים ליישובים ויש צורך לחזק את החוסן היישובי. על כן, המועצה תביא לאישור המליאה הקרובה תקציב ייעודי לפעולות לחיזוק החוסן הקהילתי ותקציב בטחון, לחיזוק המוגנות והביטחון ביישובים.
משרדי ממשלה לא מצטיינים בשגרה בדינמיות ובמענים מהירים. גם בחירום לקח כחודש למשרדים להתאים את המענים לצרכים הגדולים שלא פוסקים לרגע.
במהלך תקופה זו ביקרו אצלנו השר לפיתוח הנגב והגליל, שר החינוך, שר החקלאות ונציגי משרדי ממשלה נוספים שרוצים לעשות טוב אך מטבע הדברים יש סבך בירוקרטי ומעט מידי אפשרות לשיקול דעת וקבלת החלטות אוטונומית. יחד איתם גופים נוספים פועלים איתנו שכם אל שכם, קק״ל, רשויות ניקוז והחטיבה להתיישבות
למזלנו בתקופה הזו המועצה הצליחה ממשאביה ולא מעט בזכות שותפנו בתפוצות לתת מענים מיידים לקהילות, למפונים ולתושבים.
חלק מהחוסן הקהילתי הוא צמצום אי הוודאות הכלכלי. אנו לוחצים על משרד התיירות לקדם מתווה שיפוי (תשלום) ליחידות אירוח וצימרים, בנוסף למתווה הקיים למלונות, וכבר למעלה מ 40 עסקים מקומיים נהנים ממתווה הסיוע המועצתי לבעלי עסקים קטנים וזעירים. אני מזכיר כי עדיין ניתן להגיש בקשה לסיוע זה באתר המועצה.
מתווה פיצוי ממשלתי לעסקים- בתחילת השבוע נפתחה המערכת להגשת תביעות נזק עקיף בגין מלחמת חרבות ברזל באתר רשות המיסים. שימו לב כי ישנם מספר מסלולי פיצוי שנקבעו על פי המרחק מעזה.
מושבי פתחת ניצנה: לשמחתי הצלחנו להכניס את המושבים כמהין וקדש ברנע למתווה הפיצויים לחקלאים ובעלי עסקים עד 40 ק"מ. אנו פועלים מול רשות המיסים להכליל גם את באר מילכה.
שאר יישובי רמת הנגב: המסלול פיצוי הרלוונטי עבורכם הוא מתווה הפיצוי הכלל ארצי.
אנו ממליצים בחום להגיש את תביעות הפיצויים בסיוע רואה חשבון על מנת למקסם את האפשרות לזכות בפיצויים. בימים הקרובים נקיים פגישת הסבר לסייע במיצוי זכויות. לפרטים נוספים ניתן לפנות למרכז היזמות והעסקים שלנו.
אתכם ובשבילכם,
ערן דורון
ראש המועצה